٧- علائم اعتیاد

 

بیماری اعتیاد خصوصیات، علائم و عوارض خاصی دارد. با دانستن و شناختن این علائم  ما می توانیم بدانیم که آیا از بیماری اعتیاد رنج می بریم یا نه.

 

 

عوارض اعتیاد

عوارض کلی اعتیاد که تقریبا در میان بیشتر معتادان دیده می شوند عبارتند از:  

 

توجه : مشاهده و بروز این عوارض در خود ضرورتأ به این معنی نیست که شما به مواد مخدر معتاد هستید. عوارضی که در بالا به آنها اشاره شد عوارض کلی بیماری اعتیاد هستند.

 

علائم اعتیاد

 طبق تعریفی که انجمن روانشناسان آمریکا ارائه داده است  شخصی که استفاده اش از مواد مخدر یا مشروبات الکلی در یک دوره 12 ماهه به بروز حداقل سه مورد از علائم زیر منجر شده باشد به بیماری اعتیاد مبتلا شده است.

 

 ۱. تولرانس یا مقاوم شدن بدن

تولرانس اصولا  به دو شکل ظاهر می شود. اول نیاز به استفاده هر چه بیشتر از مواد مخدر برای حفظ تاثیر و نشئگی روزهای اول و سپس کاهش تاثیر مواد مخدر به علت استفاده طولانی مدت از آنها.

۲. وسوسه

فكر و ذكر و دغدغه اصلی معتادان اين است كه بتوانند تجربه نشئگی را كه در بار اول مصرف اين گونه مواد به دست آورده اند مجددا  تكرار كنند و به همین دلیل زمان زيادی از عمر خود را  صرف تهیه و مصرف مواد می کنند.

 

۳. افزايش مصرف

 يكی ديگر از علائم اعتياد به مواد مخدر استفاده از مقادير بيشتر يا مصرف طولانی تر از اين گونه مواد برای رسيدن به نشئگی روزهای اولیه مصرف مواد مخدر است.

 

۴. از دست دادن كنترل

معتادن معمولا برای كاهش ميزان استفاده از مواد مخدر يا ترك و كنترل میزان مصرف مواد تلاش می كنند اما در اين راه موفق نمی شوند. آنها بارها و بارها واقعا قول می دهند و عزم خود را جزم می كنند كه اعتياد خود را ترك كنند اما نمی توانند چون بيماری آنها حالت مزمن و كهنه پيدا كرده است و آنها اراده و قدرت تصمیم گیری و كنترل استفاده از مواد مخدر را از دست داده اند.

 

۵. ادامۀ مصرف با وجود عواقب

 فرد معتاد با آنكه از عواقب استفاده از مواد مخدر  آگاهی دارد، باز هم بيشتر وقت خود را صرف  تهيه و مصرف آن  می كند.

 

۶. نشانه های خماری

به دلیل این که مغز یک معتاد نمی تواند مواد شیمیایی لازم جهت انتقال پیام های عصبی که موجب بوجود آمدت احساس رضایت و کنترل می شوند  را تولید کند، معتادان از عوارض خماری رنج می برند. نشانه های خماری تغییرات جسمی یا روحی درد آوری هستند که در صورت نرسیدن موادی که بدن فرد معتاد به آن ها عادت کرده است، رخ می دهند.با توجه به نوع ماده مخدری که فرد معتاد مصرف می کند نشانه های خماری می تواند ظرف چند ساعت از زمان نرسیدن مواد به بدن شروع شود و تا چندین روز و در مواقعی چند هفته یا حتی چند ماه ادامه پیدا کند.

نوع خماری از بسته به نوع ماده مخدر متفاوت است. تریاک، الکل، و آرام بخش ها  خماری  شدیدی در بدن ایجاد می کنند که می تواند خطرناک و حتی کشنده باشد. مواد دیگری همچون کوکائین، ماری جوانا و قرص های روان گردان یا  اکستزی (قرص اکس) نيز در فرد معتاد  نوعی خماری  آزار دهنده ایجاد می کند اما اين نوع خماری جان فرد معتاد را تهدید نمی کند.شکل و حالت خماری افراد نیز با یکدیگر تفاوت دارد و اگر تصمیم به قطع  مصرف مواد مخدر یا الکل دارید به شما توصیه می شود که حتما با پزشک مشورت کنید.

 

  عوارض روحی- روانی خماری

  عوارض  جسمی خماری

  عوارض خطرناك خماری

مشروبات الكلی و آرام بخش ها بيش از استفاده از ديگر مواد باعث  خماری خطرناك می شوند. متوقف كردن ناگهانی و يكباره الكل و آرام بخش ها می تواند به سكته مغزی يا حملات قلبی منجر شود. دستورات پزشكی برای سم زدایی می تواند عوارض خطرناك خماری را به حداقل برساند. عوارض خطرناك خماری  عبارتند از :

 








کلیه حقوق این سایت محفوظ و متعلق به مرکز بهبودی اقامتی خانه دوست یاران می باشد.